Pražští lukostřelci bojovali o titul Přeborník hl. m. Prahy v halové lukostřelbě 2017

V sobotu 25. března 2017 Lukostřelecký klub CERE organizoval Přebor hlavního města Prahy v halové lukostřelbě 2017. Závodu se zúčastnilo 34 závodníků k několika pražských lukostřeleckých klubů. Ředitelkou závodu byla předsedkyně lukostřeleckého klubu CERE, Helena Bauerová a pozici rozhodčí zastala Alice Korbelová z SK Slavia Praha. Soutěžilo se ve střelbě z reflexních, kladkových i holých luků.

Holé luky nemají zaměřovač, naopak luky reflexní se používají i se zaměřovači a stabilizátory usnadňující přesnost samotného zásahu. Kladkové luky mají na svých koncových částech kladky, které umožňují vyšší sílu luku a lepší přesnost. V hale se střílí na 18 metrů a lukostřelci mají k dispozici 60 výstřelů s maximálním zásahem 10 bodů / 1 šíp. Celkově může závodník nastřílet 600 bodů.

V ranní skupině závodili nejmenší lukostřelci v kategoriích mladších a starších žáků. Skupinu mladších žáků, reflexní luk, ovládli Ondřej Gürlich z LK CERE s nástřelem 478 bodů a Alice Nádherná z SK Slavia Praha s výsledkem 418 bodů. V kategorii starších žáků, reflexní luk, patří prvenství Danielu Amlerovi z LK CERE s 513 body a klubové kolegyni Elišce Holíkové také z LK CERE s nástřelem 297 bodů.

Polední skupina náležela kadetům a juniorům. Nejlepším juniorem, reflexní luk, se stal Jakub Čuřín z SK Slavia Praha s nástřelem 406 bodů. V kategorii kadetů se nejvíce dařilo Filipu Vrbskému z SK Slavia Praha s výsledkem 475 bodů. Titul přebornice hl. m. Prahy v kadetkách vybojovala Lenka Novysedláková z LK CERE s 448 body. Nejlepším juniorem ve střelbě z kladkového luku byl Jaromír Kylar z SK Slavia Praha s nástřelem 499 bodů.

V odpolední skupině soutěžili lukostřelci v dospělých kategoriích. Prvenství mezi seniory, reflexní luk, patří Janu Toulovi z SK Slavia Praha s 494 body. Nejlepším mužem a ženou, holý luk, se stali Petr Weingärtner s nástřelem 526 bodů a Eliška Coubalová z SK Slavia Praha s výsledkem 109 bodů. V nejobsazenější kategorii muži, reflexní luk, zvítězil Jan Žegklitz z SK Slavia Praha s nástřelem 505 bodů.