Velké BigBoard Superfinále 2023 zahájily nejlepší středoškolské týmy. V superfinále chlapců Subterra Cupu triumfovaly  hráči z pražské Obchodní akademie Kubelíkova. Drtivým nástupem na startu druhé půle rozhodli o výhře 6:1.

Na úvodní branku chlapeckého finále jsme čekali do deváté minuty, kdy v oslabení otevřel skóre českotěšínský Jan Punčochář. Pražané reagovali na soupeře necelou minutu a půl před koncem prvního poločasu, nabídku od Jambora tečoval do branky Matěj Hájek a stanovil tak výsledek po prvních patnácti minutách.

Vstup do druhé půle vyšel na jedničku pražským středoškolákům, kteří dvěma rychlými brankami odskočili soupeři. Dokonce tříbrankové vedení si Pražané vybojovali po brance Matěje Jambora, který využil rychlý protiútok. Obchodní akademie Kubelíkova byla při chuti i nadále. Nejlepší orientaci před brankou prokázal Ondřej Štefek, na kterého vzápětí navázal další brank

ou Vojtěch Krupička, který uzavřel skóre zápasu na konečných 6:1, chlapecké prvenství tak zůstává v pražské metropoli.

„Zápas byl skvělý. Byli jsme na to připravení. Minulý rok jsme měli smůlu, ale letos jsme si řekli, že to urveme a že chceme vyhrát. Kámen patří na Žižkov,” říká nejlepší hráč vítězů Matěj Langr s odkazem na designovou trofej od Subterry. „Atmosféra byla nejlepší. Byl to dětský sen zahrát si v O2 areně. Byla to bomba,” září.

Branky: 14. Langr, 17. Novák, 18. Langr, 19. Jambor, 24. Štefek, 26. Krupička – 9. Punčochář. Rozhodčí: Benačan – Šaroch. Vyloučení: 0:2. Bez využití.

OA Kubelíkova: Auředník – Štefek, Langr, Hájek, Krupička, Jambor, Šolaja, Martan, Davis, Štuj, Pecha, Novák, Počta, Lisa.

foto: OA Kubelíkova