Petra Kvitová dál prochází suverénně pražským turnajem WTA a po výhře nad krajankou Kateřinou Siniakovou dvakrát 6:3 je v semifinále. Proti ní se postaví turnajová šestka Čang Šuaj z Číny, která přehrála Italku Jasmine Paoliniovou 6:4 a 6:3. Ve třetím utkání dne se pokouší do semifinále projít loňská finalistka Kristýna Plíšková, která bojuje se sedmou nasazenou Mihaelou Buzarnescuovou z Rumunska.

„Byl to těžký zápas. Káťa doma hraje výborně, je to bojovnice a ukázala to i tentokrát. Byl to ostrý zápas a jsem spokojená, jak jsem to zvládla,“ řekla Kvitová.

Světová desítka na úvod prohrála servis, i když vedla 40:15, ale hned si vzala brejk zpátky. „To mě uklidnilo,“ sdělila Kvitová. V sedmé hře ustála nepříjemnou situaci 0:30, a pak udeřila. Vzala soupeřce servis na 5:3 a set získala.

Další podání Siniakové prolomila Kvitová hned v úvodu druhé sady a už měla vývoj pod kontrolou. Za stavu 5:2 sice nedokázala zápas dopodávat do vítězného konce, ale v zápětí při servisu Siniakové proměnila prohozem první mečbol. „Je tam pár maličkostí, které se dají vystříbřit, ale teď si užiju výhru a soustředím se na semifinále,“ uvedla Kvitová po duelu trvajícím 70 minut.

Strýcovou trápí achilovka a odhlásila se ze čtyřhry

Se čtyřhrou se předčasně na pražském turnaji rozloučila Barbora Strýcová. Dúvodem jsou bolesti v levé achilovce. V páru s Barborou Štefkovou tak poslaly do finále Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou s Lidzijí Marozavovou z Běloruska.

Přesto bude mít český tenis v pátečním finále zastoupení. Na obhajobu titulu může stále myslet Květa Peschkeová. Loni triumfovala s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a letos dvaačtyřicetiletá tenistka vytvořila dvojici s Američankou českého původu Nicole Melicharovou. V semifinále proti nim budou hrát nejvýše nasazené Andrea Sestini Hlaváčková a Renata Voráčová.

Čtvrteční program (začátek 11:00):

Centrální dvorec: Kvitová (2-ČR) – Siniaková (8-ČR), Paoliniová (It.) – Čang Šuaj (6-Čína), Kristýna Plíšková (ČR) – Buzarnescuová (7-Rum.), Giorgiová (It.) – Stosurová (Austr.).

Foto: www.wtatennis.com