V sobotu 26. 5. 2018 se na Dostihovém závodišti v Praze 5 – Velké Chuchli uskuteční již 13.ročník tradičního dostihu pro naše nejlepší klusáky, Velká cena primátorky hlavního města Prahy. Právě finanční podpora Hlavního města Prahy je tím zásadním aspektem pro zachování klusáckých dostihů na území Prahy.

Dostihový den začíná prezentací závodníků ve 12 h, první koně se na dostihové dráze objeví kolem 13 h, start prvního dostihu bude ve 14 h. Nabitý sportovní program celého odpoledne nabídne nejméně sedm klusáckých zápolení, pozornost jistě přitáhne dostih vyhrazený pro koně plemene francouzský klusák, na jehož sponzoringu se podílí francouzská autorita LeTrot z Paříže. Celá akce je určena nejen pro aktivní sportovce, kteří se k tomuto významnému dostihovému dni sjedou z celé republiky, ale také pro širokou veřejnost se zájmem o koně a vzrušující zážitky z napínavých doběhů dostihů.

Vítězného koně minulého ročníku Velké ceny primátorky hlavního města Prahy, černou klisnu Damalii, dekorovala v roce 2017 na dostihové dráze osobně paní primátorka Adriana Krnáčová. Z dostihového dne 26. 5. 2018 bude Česká televize vysílat cca 20 minutový pořad.

Foto: www.praha.eu – Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy