Už čtvrtou zimu po sobě si pro své obyvatele připravilo hlavní město Praha sportovní projekt kluziště na Letné. Bruslaři si kluziště velmi brzy oblíbili a na ledovou plochu jich chodilo opět velké množství. V letošním roce byl provoz prodloužen až do 1. března a návštěvnost tentokrát překonala bájnou hranici sta tisíc bruslařů.

Kluziště na Letné

Svými rozměry se jedná o jedno z největších venkovních kluzišť v Praze – jeho rozměry jsou 20 x 40 m. Od loňského roku se také rozrostlo o malou ledovou plochu pro začínající bruslaře s plochou (10 x 15 metrů). Díky výkonné chladící jednotce je možné led udržovat až do teploty +15 C°.

Sportovci jistě ocenili také velkokapacitní stan s občerstvením a zázemím. Tento stan byl po celou dobu provozu vyhřívaný a stal se tedy ideálním místem k odpočinku pro bruslaře všeho věku.

Návštěvnost

Největší návštěvy byly zaznamenány již tradičně v prosinci. „V prosinci jsme zaznamenali opět vyšší návštěvnost než v minulých letech. Měli jsme větší štěstí na počasí o vánočních svátcích a také na dlouhé prázdniny. Celkově si přišlo zabruslit 45.000 – 47.000 návštěvníků (včetně škol, pozn. red.). Školních skupin se nám zaregistrovalo 261,“ říká provozovatel kluziště Martin Refka a dodává: „Letos se díky komfortnímu zázemí prodlužuje čas, který rodiny na Letné průměrně tráví.“

I další měsíce pak kluziště hlásilo vysokou návštěvnost, která se dle slov provozovatele zastavila na čísle 102 tisíc za letošní sezónu.

Slavnostní zakončení

Poslední únorovou sobotu proběhlo slavnostní zakončení čtvrtého ročníku provozu kluziště na Letné. Velké i malé bruslaře potěšila během přestávky čištění ledu parádní show divadla ÚDiF, k prožitku z bruslení pak bude hrát kapela Eminence Rock. Na fotografie z kluziště se můžete podívat také na našem Facebooku.

Zajímavá čísla

Z řady zajímavých čísel můžeme ještě pro představu uvést 600 km, které za sezonu najezdila rolba, 350 tun vyrobeného ledu a 10 tis. litrů chladiva, které cirkulovalo pod oběma kluzišti.

Za další vydařenou sezonu patří dík pořadatelům, kteří se každý den starali o bezproblémový chod jak samotného kluziště, tak i jeho zázemí. Především ale velký dík patří všem návštěvníkům, kteří si přišli užít bruslení a bez kterých by ta správná atmosféra na kluzišti nemohla být.

Těšíme se na Vás zase za rok!

Foto: archiv