Seriálu závodů horských kol v olympijském cross country Pražský MTB pohár 2020 pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů včetně cyklistů s handicapem odkládá z důvodu světové pandemie sobotní závod v pražském Lesoparku Kbely na pozdější termín. Pořadatelé soutěže čekají na uvolnění současných bezpečnostních opatření a navýšení aktuální účastnické kvóty alespoň na dvojnásobek osob.

Je ale možné, že další plánovaný podnik, kterým má být závod na oblíbené, lesní trati v Beckově v neděli 7. června se uskuteční a odstartoval by tak tuzemskou závodní sezónu.

„Teoreticky bychom zvládli závod uskutečnit, pokud by vládní nařízení umožnila společné sportování nejméně 200 osob. Určitě budeme muset upravit časový program, aby se nám rozšířily odstupy mezi starty jednotlivých kategorií, omezili bychom pobyt na závodišti pouze pro závodící kategorii a kategorii, která se bude připravovat k dalšímu závodu, upravili bychom režim kanceláře i vyhlášení výsledků. Možná je i varianta rozložit závod do dvou závodních dní. Zároveň bychom i zásadním způsobem omezili počet doprovodů závodníků a samozřejmě bychom závodili bez diváků“, přibližuje plán pořadatelského týmu manažerka celého podniku, Jarka Krakovičová. „Připravujeme možné varianty závodu. Čekáme na vyjádření Ministerstva zdravotnictví ke dni 25. květen a pokud vše bude v pořádku, tak ve čtvrtek 28. května spustíme on line registraci a závod v Beckově uskutečníme“.

Pořadatelé zároveň avizují, že v případě příznivé situace by v měsíci červnu odzávodili i doposud zrušené závody a to v termínech: Kbely 21. června  a Zličín 27. a 28. června 2020.

Aktuální termínová listin PRAŽSKÉHO MTB POHÁRU 2020 vypadá následovně:

  • sobota 11. dubna, Zličín ZRUŠENO – NOVÝ TERMÍN  BUDE UPŘESNĚN
  • neděle 12 dubna, Zličín ZRUŠENO – NOVÝ TERMÍN BUDE UPŘESNĚN    
  • sobota 9.května, Kbely – Přebor Praha – ZRUŠENO – NOVÝ TERMÍN BUDE UPŘESNĚN    
  • neděle 7. června, Beckov – POŘÁDÁNÍ BUDE POTVRZENO DO 26.5.       
  • sobota 5. září, Libuš – POŘÁDÁNÍ BUDE POTVRZENO DO 10.8.
  • neděle 6. září, Křeslice – POŘÁDÁNÍ BUDE POTVRZENO DO 10.8. 
  • pátek 13. listopadu, Lidový dům Kbely – Slavnostní večer a vyhlášení Pražského MTB poháru 2020 – POŘÁDÁNÍ BUDE POTVRZENO DO 26.10.

Pražský MTB pohár by mohl brzy odstartovat

Foto: Barbora Klap