Turnaj O pohár prezidenta ČTS má na programu finálový den. Čtvrteční program zahájí v areálu pražské Sparty muži, ve finále se střetnou Zdeněk Kolář s dvacetiletým Michaelem Vrbenským. Zlatým hřebem celého třídenního turnaje bude ženské finále, které nabídne střet dvou hráček z elitní třicítky světového žebříčku – Petra Kvitová (12.) vyzve Karolínu Muchovou (26.). Oba duely bude živě vysílat ČT Sport.

Čtvrteční program zahájí souboj Koláře s Vrbenským

Mužské finále turnaje O pohár prezidenta ČTS má poměrně překvapivé obsazení. Třiadvacetiletý Zdeněk Kolář vyzve o tři roky mladšího Michaela Vrbenského a půjde o první vzájemné střetnutí těchto dvou tenistů.

Zdeněk Kolář na tomto turnaji neztratil ani set, když si postupně poradil s Jonášem Forejtkem a v semifinále vyřadil Víta Kopřivu. To Michael Vrbenský se postaral hned v úvodním zápase o velké překvapení, když vyřadil turnajovou jedničku Jiřího Veselého 10:4 v supertiebreaku, v semifinále poté přehrál Jiřího Lehečku ve dvou setech.

Mírným favoritem je podle papírových předpokladů právě Vrbenský. Koláře totiž trápí zdravotní indispozice v podobě puchýře na pravé ruce. „Mám to v oblasti ruky, kde držím konec rakety. Je to snad nejhorší možná pozice. Ta koncovka rakety pořád ruku rozedírá, a to až do samotného masa,“ popisoval Kolář okolnosti zranění po výhře v semifinále.

Kvitová vyzve ve finále Muchovou

Zlatým hřebem turnaje O pohár prezidenta ČTS bude souboj dvou hráček z elitní třicítky světového žebříčku WTA. Světová dvanáctka Petra Kvitová se postaví Karolíně Muchové, které v této chvíli patři na rankingu 26. pozice. V premiérovém vzájemném duelu bude mírnou favoritkou dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová, která na turnaji neztratila zatím jediný set. 

O pohár prezidenta ČTS

Finále mužů (antuka)

12:00 Michael Vrbenský – Zdeněk Kolář

Finále žen (tvrdý povrch)

14:00 Petra Kvitová – Karolína Muchová

Fotogalerie – 2. den

Zdroj: tenisovysvet.cz, foto: Pavel Lebeda / sport-pics.cz