Pátý ročník letního mezinárodního turnaje Prague Open Beach Handball jenž finančně podpořil Magistrát Hlavního města Prahy odstartuje v sobotu 8. srpna 2020 v největším beachovém klubu Česka, pražském Beachklubu Ládví.

„Jsme velice rádi, že se nám přes všechny problémy související s celosvětovou pandemií podařilo alespoň v náhradním termínu, skoro o 2 měsíce později, uspořádat turnaj, který je svou rozmanitostí ve skladbě týmů největším turnajem plážové házené v České republice,“ říká s nadšením hlavní organizátorka a ředitelka turnajů Hana Kaczkowská.

Do sportovního areálu Beachklub Ládví se během pátečního dne sjede 30 převážně mládežnických družstev z celé České republiky a Slovenska. „Koronavirus nám bohužel negativně ovlivnil také startovní listinu. I když nás zájem z evropských zemí opravdu moc těší rozhodli jsme se jít cestou nejmenšího rizika a turnaj otevřít pouze pro české a slovenské týmy,“ objasňuje okleštěnou účast ředitelka akce.

Praha 8 se tentokrát sice nestane shromaždištěm elitních plážových házenkářů a házenkářek bojujících o titul Mistra Evropy, ale to na zajímavosti krásného sportu, který se řadí mezi předváděcí olympijské sporty Olympiády 2021 v Japonsku, nic neubírá.

Spíše naopak, těšit se můžeme jak na přípravu českého reprezentačního týmu, který odjede v září na EURO U16 do Itálie, tak na dvoudenní měření sil českých a slovenských týmů jejichž cílem je srovnání výkonnosti jednotlivých hráčů i celých družstev. Ty bude v uvolněné atmosféře hezkého sportovního areálu doprovázet celodenní hudební produkce, při níž se opět zrodí nejedno nové přátelství a bezesporu i láska k tomuto všestrannému letnímu kolektivnímu sportu.

Prague Open Beach Handball

Pátý ročník mezinárodního turnaje se koná 8. a 9. srpna v Beachklubu Ládví

„Během víkendu odehrajeme bezmála stovku zápasů, které okoření speciální, někdy až akrobatické střelecké výkony jednotlivých hráčů. Chybět nebude ani odpočinkový doprovodný program, kterým letos podráždíme hlasivky samotných hráčů a hráček s následným rautem a diskusí o sportu pro trenéry a rozhodčí jenž k nám přijíždí nejen z Čech, ale i ze zahraničí,“ osvětluje víkendový program hlavní organizátorka.

Turnaj bude opět bezplatně přístupný všem lidem, kteří si chtějí užít krásné letní počasí a pobavit se podívanou na zajímavé sportovní zákroky, které svou dynamikou a někdy i porušením zákonů gravitace upoutají nejednoho diváka. V areálu samozřejmě neschází ani možnost osvěžit se ledovými nápoji, teplou klobásou či grilovanými specialitami. Rodiče s malými dětmi mohou využít i největší trampolínu v Praze.

Další informace k turnaji budou průběžně zveřejňovány na facebookovém profilu Prague Open Beach Handball

Obsáhlá fotogalerie ze všech ročníků je k nahlédnutí zde

Foto: archiv