Kolem 100 nejlepších hráčů z celého světa ukážou svoje umění přímo ve středu starého kontinentu. Nejšílenější triky, neuvěřitelné kreace a nekonečné množství úctyhodných výkonů s použitím pouhého fotbalového míče. To vše bude k vidění v srpnu v Praze. Každý, co kdy něco v rozvoji Freestyle Fotbalu znamenal, bude sdílet své dovednosti se všemi přítomnými.

Super Ball 2020 navazuje na předchozí ročníky a je celosvětovou asociací WFFA považován za nejprestižnější turnaj pro celosvětovou komunitu. Profesionální porota sestavená z legend tohoto sportu, nejlepší hráči světové úrovně a větší počet soutěžních disciplín tvoří unikátní charakter celého turnaje. Tím česká scéna dokazuje, že ve vývoji tohoto sportu zaujala přední místo nejen po organizační, ale také po herní stránce.

„V roce 2009 jsme začali organizovat turnaje ve Freestyle Fotbalu. Od té doby se scéna vyvinula a každým rokem rostou nároky. My je zvládáme nejen splňovat, ale dokonce překonávat. S klidným svědomím můžu říct, že jsme se dostali z malého setkání na akci známou po celém světě”, říká zakladatel české Freestyle Fotbalové scény a hlavní organizátor akce Lukáš Škoda, více známý jako Lucaso. „O letošní ročník se hodně lidí bálo. Nevěděli, jak celosvětová pandemie ovlivní jejich cesty. Nicméně se i přes to strhnul velký zájem především v zahraničí. Ujistili jsme je však, že si pohlídáme veškerá nařízení a postaráme se o bezpečný průběh akce“, dodává Škoda.

Freestyle fotbal si za dobu své krátké existence dokázal na celosvětové scéně vydobýt velké jméno

Otevřené mistrovství světa bude trvat 4 dny, kdy se ve finálovou sobotu hráči utkají ve všech soutěžních disciplínách. Letos se povedlo navázat spolupráci s PVA Letňany, kde Freestyle Fotbal bude okupovat celou halu 6. Přes den se hráči budou utkávat v kvalifikačních kolech a po večerech se bude trénovat, zkoušet nové soutěže a předávat zkušenosti mladší generaci. Finálovým večerem bude všechny přítomné italský energický komentátor Lorenzo Pinciroli z DaMove crew. Fotbal trochu jinak, bude k vidění v polovině srpna 2020.

Super Ball 2020 – Otevřené mistrovství světa ve Freestyle Fotbale

KDY?            

Kvalifikace 11.8. – 14.8.

Finále 15.8. 2020

KDE?           

PVA Letňany, Hala 6

Počet hráčů

cca 100 – ve finále top 25

Tento projekt finančně podporuje hl. m. Praha.

Foto: archiv akce