V červnu, kdy se velké sportovní akce rušily, přišel RunCzech s výzvou Česko běží dál. Cílem bylo motivovat běžce k pravidelnému tréninku, což se podle jednotlivých běžců povedlo. Celý projekt běží až do prvního zářijového víkendu, kdy proběhne v pražské Stromovce akce Grand finále.

V sobotu 5. září večer se poběží desetikilometrový Sunset Run, kdy si běžci budou moci užít slunce zapadající mezi stromy. Pro ty, kteří preferují ranní běh, je připraveno nedělních 5 km na závodě Breakfast Run. Na své si pak přijdou i ti, kteří si ještě na soutěžní závod netroufnou nebo jsou jednoduše moc malí. V 10:15 totiž odstartuje dm rodinný běh, na který se může přihlásit úplně každý. Tříkilometrovou trasu zvládnete v limitu i svižným tempem a vstup je umožněn i kočárkům a odrážedlům nebo vozíčkům. Bambini Run odstartuje v 11:00 a bude určen všem běžcům a běžkyním od 2 do 4 let.

Běhat se bude ve Stromovce

Na 5 a 10kilometrových tratích vám čip na startovním čísle změří přesný čas a v cíli bude čekat medaile a občerstvení. Děti a jejich spoluběžci se mohou v cíli těšit na batůžek s malým dárkem. Samozřejmostí je bezpečnostní a zdravotní zajištění celé akce, jak jste od RunCzech zvyklí na velkých závodech.

Registrace do výzvy i na jednotlivé závody jsou otevřené na www.runczech.com.

Foto: RunCzech