FIM Speedway Grand Prix je každoročně velmi oblíbeným a hojně navštěvovaným plochodrážním závodem nejen v České republice, ale také na stadionech po celém světě. V letošním roce, vzhledem k pandemii COVID – 19 museli promotéři seriálu spolu s mezinárodní motocyklovou federací FIM a pořadateli jednotlivých závodů vytvořit nový kalendář závodů a s tím spojenou změnu.

Tou je, že stadionů, kde se uskuteční mistrovství světa, bude pouze 4. Kromě České republiky budou ostatní kola odjeta v polských městech. Právě i z důvodu absence několika měst se strany dohodly na dvou závodech v každém z pořádajících měst. Proto i v Praze na stadionu Markéta proběhnou dva závody FIM Speedway Grand Prix. V pátek 18. 9. se pojede od 19 hodin závod pod oficiálním názvem „2020 #Visit Czech Republic FIM Speedway Grand Prix“ a v sobotu 19. 9. ve stejný čas se pojede další kolo SGP pod názvem „2020 Aztorin Czech Republic FIM Speedway Grand Prix“.

 

Z obou závodů se jezdcům počítají body do celkového pořadí, tak jako kdyby se závod jel kdekoliv jinde na světě. Pro pražský stadion je to velká čest a prestiž, že jako jediný stadion na světě, mimo polská města, přivítá i letos Mistrovství světa na ploché dráze.

Akce je určena nejen pro plochodrážní fanoušky, ale také pro všechny fanoušky motosportu, adrenalinu a zábavy, stejně tak pro rodiny s dětmi, kteří si mohou na stadionu Markéta užít krásný večer. Pořadatelé pražského závodu umožnili k prodeji pouze omezený počet vstupenek tak, aby dodrželi veškerá hygienická a vládní opatření v rámci koronavirové pandemie.

Czech charger Václav Milík 🇨🇿 named as wild card for the #CzechSGP rounds in Prague on September 18 and 19 ⬇️

Zveřejnil(a) FIM Speedway Grand Prix dne Úterý 18. srpna 2020

Foto: FIM Speedway Grand Prix