Florbalová sezona začne na mezinárodním poli 4. a 5. září v Praze. Právě v těchto dnech se totiž mužská i ženská reprezentace utká se Slovenskem. Vstupenky na čtyři zápasy, které se uskuteční v UNYP Areně, půjdou do prodeje ke konci srpna.

Federální derby bývá vždy vypjaté, ať už jde o jakoukoliv situaci a jakýkoliv sport. Zvlášť nyní ale budou obě země na přátelská střetnutí pořádně nažhavená. Vždyť na mezinárodní konfrontaci čekají už více než půl roku! Slovensko má navíc o motivaci postaráno, muži ani ženy ještě své západní sousedy nedokázali nikdy porazit.

PROGRAM

  • Česko Ž – Slovensko Ž (pátek 4. září, 15.00)
  • Česko M – Slovensko M (pátek 4. září, 18.00)
  • Česko M – Slovensko M (sobota 5. září, 16.30)
  • Česko Ž – Slovensko Ž (sobota 5. září, 19.30)

Večerní zápasy bude v přímém přenosu vysílat televizní kanál ČT Sport, odpolední duely pak budou k dispozici ke sledování prostřednictvím HbbTV.

PRODEJ VSTUPENEK

Vzhledem k aktuálním zařízením ministerstva zdravotnictví o pořádání sportovních akcí plánují organizátoři spustit předprodej vstupenek na konci srpna. Počet lístků uvolněných do prodeje bude záležet na restriktivních opatřeních v rámci koronavirové prevence. Vstupenky budou jednodenní a budou k mání pouze v předprodeji. 

Nominace

Nyní už je jasné, z jakých hráčů bude trenér Petri Kettunen vybírat sestavu pro dvě zářijová střetnutí se Slovenskem. Česká reprezentační nominace pro přátelská utkání, která se uskuteční v Praze, čítá dvacet florbalistů do pole a dva brankáře.

Se šířkou kádru je finský kouč českého výběru spokojený. „Že budeme mít k dispozici dvaadvacet hráčů, je skvělé. Můžeme trénovat se čtyřmi kompletními řadami a v dobré kvalitě,“ těší Kettunena.

V pátek 4. září změří Češi se Slováky síly poprvé, o den později dojde na druhý vzájemný duel. A je jisté, že východní soused bude mít o motivaci postaráno, proti Česku totiž ještě nikdy neuspěl.

„Je moc příjemné a důležité, že si znovu vyzkoušíme mezinárodní konfrontaci. Budeme trochu testovat různá složení útoků. Chceme najít co možná nejlepší kombinace, abychom byli připravení na nadcházející akce,“ odkrývá své plány Kettunen.

Zřejmě se bude muset výjimečně obejít bez služeb svých asistentů, Akseli Ahtiainen a Karo Kuussaari s největší pravděpodobností zůstanou doma vzhledem k nepříznivým okolnostem ve Finsku. „Jsou v těžké pozici. Pokud se nic nezmění, tak by museli po návratu z Česka absolvovat čtrnáctidenní karanténu, což je vzhledem k jejich pracovnímu vytížení nemožné,“ vykládá hlavní trenér.

Foto: archiv