Již potřetí se bude v Praze 3 konat Rodinný den s kriketem. Festival, který je zasvěcen kriketu každoročně pořádá  Kriketová Akademie ČR, z.s. a kriket si během něj mohou zkusit jak děti, tak i dospělí. Během dne proběhnou zápasy dětí z kroužků, finále juniorské ligy a poprvé se také utkají proti sobě týmy žen.  Stejně jako v předchozích letech je Rodinný den s kriketem spolufinancován městskou částí Praha 3. Letos se z důvodu pandemie termín přesunul z jara až na 1.11. a festival se tedy bude konat poprvé ve sportovní hale Třebešín.

Program festivalu

Festival je každoročně určen nejen pro děti, které kriket již pod vedením Kriketové Akademie hrají, ale i pro ty, kteří tento sport nikdy nezkusili a chtějí ho poznat. „V současné době nemůžeme přesně odhadnout, zda bude festival otevřen i široké veřejnosti. Vše se bude odvíjet od momentální situace,“ říká Chris Pearce, hlavní trenér Kriketové Akademie ČR a zároveň dodává: „Pokud to však bude možné, uvítáme na festivalu každého, kdo si chce zkusit zahrát nebo se o tomto sportu dozvědět více.“

Na festivalu se představí děti, které hrají kriket během kroužku ve svých školách, ale také ty, které zápasí v juniorské kriketové lize a poprvé v historii i hráčky z ryze ženského týmu. Na Rodinném dni se jako zpestření ukáží také někteří hráči z národního týmu. Program festivalu může být pozměněn podle aktuální situace. Veškeré aktualizované informace však budou k nalezení na webových stránkách www.KriketovaAkademie.com. Vstup na akci je pro veřejnost zdarma.

Video z minulé akce

Foto: Kriketová akademie ČR