Víkendový závod již zná své vítěze, všichni sportují s Mírou a jde jim to skvěle! 

Letošní republiková soutěž družstev ČASPV ve sportovní gymnastice se uskutečnila ve dnech 19. – 20. září 2020 v Praze. V nově zrekonstruované gymnastické hale Sportovního klubu Hradčany poměřily své síly a úroveň dovedností na dvě stovky gymnastek a gymnastů z celé České republiky. Soutěž družstev ve sportovní gymnastice ČASPV se konala za finanční podpory Hlavního města Prahy. 

Sobota patřila kategoriím mladších žákyň a vystřídaly se všechny chlapecké kateogorie od mladších žáků až po dorostence. V neděli závodily starší žákyně a dorostenky. Družstva se střídala na stanovištích přeskok, hrazda, akrobacie, kladina/lavička, kruhy (chlapci). Bylo vidět, že sportovci dávají do svých výkonů všechno a statečně překonávají předstartovní nervozitu. Rozhodčí svou nelehkou a zodpovědnou úlohu zvládli na výbornou. Neúnavně sledovali provedení sestav a výkony všech účastníků spravedlivě ohodnotili.  

 

Vyhlašování výsledků probíhalo průběžně po kategoriích. Kromě tradičních medailí, diplomů a hodnotných cen pro vítěze přichystali organizátoři překvapení pro všechny – tričko s novým maskotem a sloganem „Sportuj s Mírou“ a pamětní medaile pro děti z kategorie I a nejstarší kategorie dívek s dorostenkami. 

V kategorii Mladší žákyně I zvítězil tým Gym Dobřichovice A, v kategorii Mladší žáci I  SK Plhov Náchod, v kategorii Mladší žákyně II SK PJŽ Praha – Primagym, v kategorii Mladší žáci II SK Plhov Náchod, v kategorii Starší žákyně III SK PJŽ Praha – Primagym, Starší žákyně IV SK PJŽ Praha – Primagym a v Dorostenkách opět SK PJŽ Praha – Primagym. Kategorie Mladší žáci III a Dorostenci měla méně početné zastoupení, takže bylo vyhodnocenou pouze pořadí jednotlivců.

Velké poděkování patři nejen organizátorům a celému realizačnímu týmu včetně rozhodčích, ale i reprezentantům a zejména jejich trenérům a trenérkám. Dále děkujeme pracovníkům gymnastické haly SK Hradčany za spolupráci a velkou pomoc při přípravě sportoviště. V neposlední řadě děkujeme za významnou finanční podporu Magistrátu Hlavního města Prahy.

Foto: ČASPV