Oblíbený závod Memoriál Luboše Tomíčka se uskuteční. Pořadatelé závodu vyčkávali do poslední chvíle na vydání opatření ohledně sportovních akcí a v minulých dnech padlo poslední rozhodnutí – závod bude!

Memoriál Luboše Tomíčka je druhý nejstarší plochodrážní závod v České republice. Jeho tradice byla započata v roce 1969 na počest slavného československého plochodrážního reprezentanta Luboše Tomíčka, který podlehl následkům vážných zranění utrpěných na dráze při Zlaté přilbě v roce 1968.

Memoriál Luboše Tomíčka se uskuteční i v roce 2020, den po Zlaté přilbě v Pardubicích. Tento závod patří k nejvýznamnějším sportovním událostem v Praze. Bude opět v tradičním duchu a se svojí nezapomenutelnou atmosférou již po dvaapadesáté.

Závod se řadí svojí tradicí a sportovní úrovní mezi největší a nejprestižnější mezinárodní motocyklové závody v České republice. Závod je velmi oblíbený u pražských diváků, kde svoji roli zřejmě sehrává i tradiční podzimní termín, ale v posledních letech organizátoři kvitují s povděkem i navýšený zájem ze zahraničí.

Stále platí, že v rámci opatření z důvodů pandemie COVID-19 není možné si předem zakoupit vstupenky na stadionu Markéta. V letošním roce se uskuteční o hodinu dříve, než bývalo zvykem, tedy v 18 hodin. Z důvodu restrikcí bude stadion rozdělen do dvou sektorů, do maximální kapacity 1 000 lidí na jeden sektor. Vstupenky budou k dostání již od 130 Kč a jsou k dispozici v síti Ticketportal.

K akci se můžete připojit také na Facebooku.

Memoriál Luboše Tomíčka se uskuteční i v roce 2020

Foto: archiv akce