Oblíbený plochodrážní závod Memoriál Luboše Tomíčka se přesouvá na jiný termín. Pořadatelé to oznámili několik dní před plánovaným startem, který měl být 5. října. Nový termín bude ještě potvrzen, předpokládá se, že to bude v sobotu 28. října. Zakoupené vstupenky budou platit i na náhradní datum. 

Z tiskové zprávy Auto klubu Markéta: 

„Vážení příznivci ploché dráhy,

vzhledem k vyhlášení nouzového stavu a Usnesení vlády České republiky ze dne 30.9.2020, č. 958 o zákazu hromadných akcí, které vejde v platnost 5. října 2020 jsme nuceni 52. ročník Memoriálu Luboše Tomíčka přesunout na jiný termín. Auto klub Markéta stanovil náhradní termín na 28. října 2020. Tento termín bude v nejbližších dnech ještě potvrzen, protože hledání nového termínu není jednoduché, jelikož vyhlášená opatření se mění ze dne na den.

Vstupenky zakoupené na pondělí 5. října zůstávají v platnosti na náhradní termín 28.10.2020. Pokud Vám nový termín nevyhovuje, můžete vstupenku vrátit přes Ticketportal.“

Memoriál Luboše Tomíčka je druhý nejstarší plochodrážní závod v České republice. Jeho tradice byla započata v roce 1969 na počest slavného československého plochodrážního reprezentanta Luboše Tomíčka, který podlehl následkům vážných zranění utrpěných na dráze při Zlaté přilbě v roce 1968.

Závod se řadí svojí tradicí a sportovní úrovní mezi největší a nejprestižnější mezinárodní motocyklové závody v České republice. Závod je velmi oblíbený u pražských diváků, kde svoji roli zřejmě sehrává i tradiční podzimní termín, ale v posledních letech organizátoři kvitují s povděkem i navýšený zájem ze zahraničí.

K akci se můžete připojit také na Facebooku.

Foto: archiv pořadatele