O víkendu 17. – 18. října se v pražském parku Ladronka odehraje již 18. ročník discgolfového turnaje Czech Open. Jedná se o tradiční a vůbec nejstarší turnaj v discgolfu u nás, který se každoročně koná na stejném místě.

Na turnaji se představí ti nejlepší discgolfisté z celé ČR, letos bohužel bez významné mezinárodní konkurence, jejíž účast komplikují restrikce spojené s epidemií Covid-19.

Zbývající místa v turnaji tak doplní četné zastoupení pražských hráčů od těch pokročilých až po ty méně zkušené. Právě pro ně to bude vynikající příležitost vyzkoušet si atmosféru velkého, dvoudenního turnaje a odnést si cenné zkušenosti. Celkově se turnaje zúčastní 90 hráčů, kteří budou soutěžit ve čtyřech kategoriích – Open, Women, Junior (hráči do 18 let) a Master (hráči starší 40 let).

Discgolf je hra vycházející z pravidel golfu, kde se však místo holí a míčků používají speciální létající talíře (frisbee) a jamky představují ocelové koše s řetězy, do kterých je cílem disk dostat na co nejmenší počet hodů. Na Ladronce se již několik let nachází pevné devítijamkové hřiště, které bude pro účely turnaje rozšířeno o dalších 9 košů, aby tak vznikla plnohodnotná soutěžní “osmnáctka”.

Během víkendu se odehrají celkově 3 soutěžní kola (dvě v sobotu a jedno v neděli). Hráčům se skóre sčítá a vítězem se stane ten, kdo všechna tři kola dokončí s nejmenším počtem hodů.

První tři umístění z každé kategorie budou oceněni originálními dřevěnými trofejemi a věcnými cenami od partnerů turnaje. Tím hlavním je již druhým rokem švédský výrobce discgolfových disků a vybavení Latitude 64°.

Vysoká úroveň hry na turnaji Czech Open bude znamenat také atraktivní podívanou, která však bude bohužel letos divákům odepřena a to z důvodu zavedených opatření. V plánu je alespoň krátký video sestřih a fotografie z turnaje, které se po skončení turnaje objeví na webu czo.ultimo.cz. 

Fotogalerie z minulých ročníků

 

Harmonogram akce

Pátek 16. 10.

  • 12:00 – hřiště připravené k tréninku

Sobota 17. 10.

  • 9:00 – 1. soutěžní kolo
  • 12:30 – pauza na oběd
  • 14:30 – 2. soutěžní kolo (cca do 18:00)

Neděle 18. 10.

  • 10:00 – 3. soutěžní kolo
  • 14:00 – vyhlášení vítězů

Další informace na turnajovém webu

Foto: M. Šach, AF/archiv pořadatele