Sportovní online soutěž „Sportuj doma“ připravila Nadace Pražské děti pro všechny děti z 1. stupňů základních škol zřízených radnicí Prahy 1. Pro tuto soutěž sestavili profesionální trenéři speciální sérii sportovních video lekcí s doma dostupnými pomůckami.

Cílem této soutěže je motivovat děti k cvičení i v domácích podmínkách. Děti si tak mohou v domácím prostředí procvičit obratnost a navíc získat jako odměnu zajímavé sportovní ceny v celkové hodnotě 30 000 korun.

Děti si vyzkouší profesionálně sestavené lekce s pomůckami, které mají (koště, bota, toaletní papír, atd.). Navíc, když předvedou, jak tyto cviky samy zvládly, mohou vyhrát hodnotné sportovní odměny. Soutěž prozatím poběží do Vánoc s tím, že pokud by se vládní opatření ještě protáhla, bude nadace uvažovat o dalších kolech.

Za normálního stavu pořádá Nadace Pražské děti sportovní projekt „V Praze naučíme děti sportovat“, díky němuž se mohou všechny děti ze škol a školek zřízených MČ Praha 1 pravidelně účastnit sportovních aktivit jako tenis, beach volejbal, bruslení, plavání a squash zcela zdarma. Celý tento projekt se koná na kvalitních sportovištích a pod vedením profesionálních trenérů. V současné době je však tento projekt vzhledem k vládním opatřením proti šíření koronaviru pozastaven.

Nadace celý projekt pořádá ve spolupráci s první městskou částí. „Tuto iniciativu Nadace Pražské děti vítám. Je velmi dobře, aby si naše děti měly možnost i v této době, kdy se prodloužila vládní opatření, pořádně zacvičit a zadovádět.“ ocenila možnost sportovních video lekcí a soutěž samotnou místostarostka MČ Praha 1 Eva Špačková, do jejíž gesce školství spadá.

Všechny informace o soutěži a video lekce naleznete na www.prazskedeti.info

Podívejte se na jedno z videí ZDE

Foto: Shutterstock