Náhradní termín závodů Sokolského běhu republiky se blíží, Sokolové se na závodníky těší už 28. listopadu nejen na 29 závodních místech České republiky. Vzhledem k měnící se situaci kolem COVID-19 v tuto chvíli nelze jednoznačně říct, jak závody budou probíhat, proto organizátoři připravili přehled variant, které mohou nastat a na které jsou připraveni. Jisté je, že se ke všem dostanou startovní balíčky a Sokolský běh republiky se poběží, ať už společně či individuálně.

V současné době jsou připravené 3 varianty závodů, ty se týkají závodníků, kteří jsou přihlášení na jeden z oficiálních závodů, nikoliv na Individuální výzvu.

1) OFICIÁLNÍ ZÁVOD

Pokud se vše uklidní a půjde se potkávat v době závodu ve větším počtu, závody se uskuteční ve standardní podobě, samozřejmě s dodržováním všech potřebných hygienických opatřeních.

2) OTEVŘENÝ START

Pokud to aktuální restrikce dovolí, uspořádají se závody s tzv. otevřeným startem, kdy si startovní balíček budete moci vyzvednout na místě závodu (den i čas bude upřesněn dle pokynů lokálních organizátorů) a trať závodu s měřeným časem si proběhnete ve vymezeném čase během dne – 28. listopadu.

3) INDIVIDUÁLNÍ VÝZVA 

Pokud nebude možné uspořádat závody ani v jedné z prvních dvou variant, poběží se závody ve formě tzv. individuální výzvy, kdy si startovní balíček budete moci vyzvednout na místě závodu (den i čas bude upřesněn dle pokynů lokálních organizátorů) a po samotné trati či kdekoliv si budete moct svůj Sokolský běh republiky odběhnout.


Informace ohledně vyzvednutí balíčků na jednotlivých místech závodů budou zveřejněny na webu www.behrepubliky.cz a na sociálních sítích Sokolského běhu republiky.

Nezapomeňte, že pokud ještě nemáte své startovní číslo, můžete se stále do jednoho ze závodů přihlásit, a to do 25. 11. Pokud byste chtěli běžet zcela individuálně, registrace na “Individuální výzvu” běží už jen do 16.11. Své balíčky si objednáte a organizátoři vám je pošlou domů.

Vzhledem k tomu, že se informace ohledně epidemické situace neustále aktualizují, sledujte web www.behrepubliky.cz a sociální sítě. Zde najdete také informaci o akci #RozdychejTo.

Pracuješ ve zdravotnictví? Díky #ROZDYCHEJTO máš startovné zdarma!

Foto: archiv závodu