Ani v novém roce 2021 zatím bohužel nemůže většina sportovních klubů na území hlavního města vykonávat své obvyklé aktivity. Pro vyplnění času si mnoho z nich připravuje pro své (především mladé) svěřence různé tréninkové jednotky online. Máte s touto formou zkušenosti z pohledu trenéra? Nebo jste rodič, hledáte inspiraci a vybíráte nejoptimálnější sport pro své dítě? Připravili jsme pro vás seriál, kde budeme mapovat aktivity a novinky z pražských sportovních klubů. 

FBŠ Bohemians

Florbalová škola Bohemians je jeden z největších florbalových klubů v České republice. Hrají nejvyšší florbalové soutěže a organizují týmy a kroužky ve všech věkových kategoriích mužů a žen od 3 do 99 let. Celoročně pořádá nábory do svých družstev, a kromě toho pro pražské děti a mládež pořádá celou řadu volnočasových aktivit, včetně příměstských táborů, nebo letních soustředění. 

Nyní pořádá mimo jiné také online tréninky, podívat se můžete například na tomto videu. 

 

FBŠ Bohemians najdete také u nás v seznamu klubů.


Aikido Praha Vinohrady – děti

Aikido je pro děti zábava, všestranný fyzický pohyb i výchova zároveň. Technika aikido, rámec výuky bojových umění (etiketa, etika a vzájemný respekt) a pestrá paleta her u dětí rozvíjí držení těla, pohybové dovednosti ale i sebeovládání, rozhodnost, přímost, odvahu a hlavně schopnost navázat přirozený kontakt s ostatními a řešit konflikty bez násilí. Tréninky vedou učitelé z klubu Aikido Praha Vinohrady. 

Na Vinohradech si v rámci online lekcí připravili například 5 her pro živá a zdravá chodidla. Pro děti i dospělé. Podívejte se.

 

Aikido Praha Vinohrady najdete také u nás v seznamu klubů.


Běžecká škola Praha 4

Nejen posílení imunity a udržení kondice, ale také vyčištění hlavy od starostí a obrana proti stresu. To je běhání pro trenéry z Běžecké školy Praha 4. Společné tréninky Běžecké školy Prahy 4 pokračují v Podolí. Srazy budou ve každý čtvrtek v 18.00 v Podolí před loděnicí KVS Praha, Modřanská 1151/53.

 

Běžeckou školu Praha 4 najdete také u nás v seznamu klubů.


Česká streetballová asociace

Rozmach ČSF zaštiťuje její klíčový projekt – Streetball mania, který je zároveń její hlavní aktivitou. SBM – to je nejenom široká paleta turnajů federace, ale i participace na reprezentaci české streetballové scény v zahraničí. 

V současné době pokračuje například projekt „Koše do ulic“, který komentuje ČSF na svém webu: 

V jakých městech a kde přesně naše koše najdeš, přinášíme přehledně v sekci na našem webu ZDE. Řadu těchto košů jsme již stačili i opravit, jako příklad lze uvést Prahu 14, kde byly naše koše instalovány jako vůbec první v republice. A chystáme se i na opravu/renovaci/úpravu dalších košů, jakmile nám to počasí dovolí. Děkujeme i za Vaše podněty, které jsou pro nás cenné a pomáhají nám lépe se zorientovat. Jste skvělou součástí naší streetballové rodiny!

Českou streetballovou asociaci najdete také u nás v seznamu klubů.

Beachklub Ládví

Beachklub Ládví nabízí 18 beachvolejbalových kurtů v letní sezóně a zimní sezóně je možno využít nafukovací halu, kde se nachází 9 kurtů na beachvolejbal. S 18 kurty pro beachvolejbal se řadí mezi největší areál pro plážové sporty v České republice.

V současnosti se v Ládví také přizpůsobují pandemické situaci a sdílejí si své zážitky mimo jiné díky projektu „Ukaž jak trénuješ“. Podívejte se na první díl ze série videí. 

 

Beachklub Ládví najdete také u nás v seznamu klubů.


Líbil se vám první díl našeho seriálu? A máte nějaký tip na sport či klub, o kterém byste si chtěli přečíst příště? Ozvěte se nám na mailovou adresu prahasportovni@operatorict.cz.

Foto: Barbora Toulcová, SŠ COPTH