Už pátou zimu po sobě si pro své obyvatele připravilo hlavní město Praha ledovou plochu na letenské pláni naproti stadionu pražské Sparty. Bruslaři si kluziště v minulých letech velmi oblíbili a na ledovou plochu jich chodilo velké množství. V letošním roce byl provoz z důvodu pandemie koronaviru omezen, bruslit se mohlo jen s potvrzenou rezervací a po malých skupinách. Přes všechna vládní opatření se podařilo na ledovou plochu dostat denně nadšené bruslaře všech věkových kategorií. Sezónu jsme ukončili v neděli 7. března.

Děkujeme všem návštěvníkům za ohleduplnost, respekt ke všem opatřením a doufáme, že se v příští sezóně potkáme na ledové ploše již ve větším počtu a bez omezení. 

„V letošní zimní sezóně jsme zažili naprosto odlišný provoz než v loňských letech, ve kterých návštěvnost na ledové ploše stále rostla a přivítali jsme velké množství bruslařů. Letos jsme museli především omezit počet lidí v celém areálu na letenské pláni. Chtěl bych vyjádřit vděčnost všem návštěvníkům kluziště na Letné za ochotu dodržovat nastavená vládní opatření proti pandemii a za to, že jsme i díky spolupráci s nimi mohli udržet provoz kluziště až do 7. března,“ říká smluvní partner provozovatele kluziště Martin Refka a dodává: „Postupně jsme se adaptovali na vládní opatření, která se v průběhu času měnila a provoz kluziště jsme nakonec rozdělili na čtyři ledové plochy, kdy na každé z ploch mohli bruslit maximálně dva dospělí bruslaři.“

Děkujeme za zpětnou vazbu! A těšíme se na všechny bruslaře na Kluziste Letenska plan 😍⛸ Letos už vzhledem k velkému zájmu nemůžeme přijímat rezervace. Více informací najdete na 👉https://prahasportovni.eu/

Zveřejnil(a) Praha sportovní dne Úterý 19. ledna 2021

 

Provozovatel

V letošním roce provozuje kluziště na Letné Dům dětí a mládeže hl. města Prahy, který nabízel výuku bruslení pro malé i velké bruslaře.

„Především bych chtěl poděkovat všem, kteří se o bezproblémový chod kluziště na Letné v letošní sezóně postarali. Je skvělé, že se povedlo udržet ledovou plochu po celou dobu v provozu a vystřídalo se na něm stovky rodičů s dětmi v době, kdy nemohli dělat žádné své obvyklé kroužky a aktivity,“ uvádí k letošnímu provozu kluziště ředitel Domu dětí a mládeže hl. města Prahy Libor Bezděk.

Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy je největší volnočasové zařízení v České republice s tradicí od roku 1950. Pro všechny věkové kategorie nabízí přes 500 kroužků, ateliérů, kurzů a oddílů. Zaměřením pravidelných činností uspokojí i ty nejnáročnější. Poskytuje také vzdělávání pro předškoláky prostřednictvím center pro předškolní děti. Další jeho činností je pořádání prázdninových pobytových akcí a příměstských táborů, akcí pro širokou veřejnost, soutěží, mezinárodních a vzdělávacích aktivit. V neposlední řadě provozuje DDM hl. m. Prahy vlastní ubytovací zařízení na celkově osmi místech v Čechách.

Foto: archiv