Už více než rok bojuje celá planeta s pandemii koronaviru. Opatření s ní spojená se dotkla všech, tedy i mladých sportovců. Zaměřili jsme se na práci těch, kteří nejsou tolik vidět, ale jejich práce je velmi důležitá – dobrovolníků a lektorů, kteří jsou přes online platformy v kontaktu s dětmi a snaží se, aby neztratily kontakt se svým sportovním kroužkem či pohybovou aktivitou. Takové online setkání pořádají ve velké míře pražské Domy dětí a mládeže. Podívejte se s námi na některé jejich aktivity. 

DDM Modřany

Cvičení na reakční rychlost

Jak rychle umíš zareagovat na pokyny? Náš sporťák Matěj tě naučí hned tři typy cvičení na reakční rychlost, při kterých zapojíš nejen svaly, ale i hlavu. Ať už jsi například pravidelný hráč míčových her nebo třeba jen nadšený milovník pohybu, u téhle aktivity si užiješ spoustu legrace. Svůj postřeh můžeš potrénovat společně s kamarádem nebo kýmkoli z rodiny.

 

Posilovačka s parťákem

Barča a Verča pro vás mají ideální soubor cvičení ve dvojici, při kterém si jistě užijete spoustu zábavy a přitom potrápíte svalstvo celého těla. Ve videu vás čeká kompletní série cviků od zahřátí až po závěrečný strečink. A že k sobě nemáte žádného správného parťáka? Nevadí, každá kombinace cviků má totiž svou variantu i pro jednotlivce. Tak hurá do toho!

Tuto a další zajímavé aktivity naleznete na facebooku Domu dětí a mládeže Modřany.

 

Dům dětí a mládeže Praha 2

Lekce zumby

Zacvičte si s naší kolegyní Áďou kondiční zumbu!

 

Dům dětí a mládeže Praha 3 – Ulita

Fotbal s Ulitou

Fotbalisti a fotbalistky, připravili jsme pro vás malý trénink. 

 

DDM Praha 5

Domácí kardio kruhový trénink pro malé i velké. 

 

Dům dětí a mládeže Praha 6

Šikovnost s hokejkou – zlepši si driblink

Doufám, že pilně trénuješ doma s hokejkou a míčkem. Dnes pro tebe máme video, podle kterého můžeš ještě zlepšit svoji šikovnost a koordinaci. Nejdřív si znovu zkoušej pomalu jezdit s míčkem z jedné strany na druhou, pak si postav na zem překážky a vrhni se na druhou verzi.

 

Slackline

Už tě nebaví běhat po bytě. Mamka s taťkou mají moc práce, aby ti neustále přihrávali míč přímo na nohu? A dokonce i sousedé hudrují, že jim pořád florbalovým míčkem střílíš do zdi a oni nemohou spát? Zkus třeba vyrazit ven. Pokud máte zahradu, ideál. Když ne, nevadí. Vyraz do lesa. I v tomhle omezeném režimu je právě čas strávený v přírodě to nejlepší pro každého z nás.

Společníkem ti může být slacklajna. Není těžká, nedělá hluk, pomocí kamaráda či taťky ji lehce natáhneš a zábavu můžeš mít třeba i na půl dne. A když tě to chytne, tak u toho vydržíš týdny. Pokroky budeš dělat rychle. V první řadě si najdi travnatou plochu, ideálně měkkou pro dopady. K natažení potřebuješ dva stromy, dostatečně silné. Můžeš využít i kovové sloupy, ale ty v lese těžko najdeš. Pro začátek ti stačí základní lajna 10 či 20 metrů dlouhá.

 

Dům dětí a mládeže Praha – Suchdol

Moderní gymnastika I.

Videa naší lektorky Marty pro děvčata z kroužku moderní gymnastiky. Zkusit si cvičení ale může každý!

 

Gymnastika a parkour

 

Dům dětí a mládeže Praha 7

Trénink s karatisty DDM Praha 7


Více informací a novinek ze světa Domů dětí a mládeže najdete na webu Praha volnočasová.

Foto: archiv/Pražský fotbalový svaz