L’Etape by Tour de France je globální série závodů pod hlavičkou Tour de France zaměřená na cyklistiku pro veřejnost, které se účastní místní nadšenci i závodníci z celého světa. 14 zemí, 2300 ujetých kilometrů, 50.000 jezdců připravených zažít legendární závod. Jednotlivé závody se pravidelně konají v několika evropských zemích, Austrálii, Číně, Jihovýchodní Asii, Mexiku, USA a v zemích jižní Ameriky. V letošním roce se koná i etapa v České republice. Tato jedinečná akce se uskuteční 5. června 2021 v Praze.

L’Etape Czech Republic by Tour de France je veřejný cyklistický závod, který umožní zazávodit si ve stylu cyklistických profesionálů a užít si unikátní atmosféru legendární Tour de France. Zároveň je to oslava, svátek, festival cyklistiky, pro všechny malé i velké fanoušky Staré dámy.  Zúčastnit se přímo této jedinečné sportovní akce můžete i vy. A to ať už jako jezdec, nebo jako dobrovolník – pořadatel a poznat tak organizaci tak velkého závodu ze zákulisí.

Pokud byste chtěli být u toho, dobrovolníky pro tuto sportovní akci koordinuje Volunteers4sport.cz – nový projekt pro dobrovolníky, kteří pomáhají, nebo chtějí pomáhat s organizováním sportovních událostí. Založil jej tým nadšených lidí, kteří mají mnohaleté zkušenosti s organizací sportovních akcí a koordinací dobrovolníků na nich. Vizí projektu je propojovat dobrovolníky s organizátory a vytvořit v tomto směru zázemí pro obě strany, díky čemuž se bude moci posouvat i prostředí českého sportu, ať už na lokální nebo světové úrovni.

V případě zájmu o dobrovolnictví stačí vyplnit dotazník pro zájemce, který najdete ZDE. Vyplnění dotazníku je naprosto nezávazné, díky němu budete pouze informováni o připravovaných akcích.

3️⃣2️⃣1️⃣ POSTAV SE NA START 💥Zažij legendu Letourdefrance v České republice. Zazávoď si jako šampion. Buď šampion! https://bit.ly/postavsenastart#letapeczechrepublic

Zveřejnil(a) L'Étape Czech Republic dne Čtvrtek 22. dubna 2021

Další informace naleznete na Facebooku L’Etape.

Autor fotky: Tonda Pátek