Újezdský KoloBěh, zahajovací závod Újezd.net „Seriálu tří závodů pro zdraví“, měl být již minulostí. V původně plánovaném dubnovém termínu však nebylo možné akci uspořádat. Proto přichází pořadatelé stejně jako loni s náhradním termínem. Trochu netradičně ve čtvrtek 24 června večer. Jde totiž o jeden z nejdelších dní v roce, závod je naplánován pro dospělé až od 18 hodin a později, aby mohli lidé dorazit i po práci.

V čem Újezdský KoloBěh spočívá? Jedná se o závod dvojic, jehož trasa (pro dospělé 16 nebo 25 km, pro rodiče s dětmi 6 km) vede převážně Klánovickým lesem, dospělí se podívají až k rybníku v Dolních Počernicích.

A co je potřeba k absolvování? Stačí jeden parťák nebo parťačka, jedno kolo do dvojice. Během koloběhu jeden běží a druhý jede na kole, střídat se mohou parťáci libovolně, každý by měl absolvovat aspoň 5 km dané trasy běžecky a celou dobu musí oba závodníci být na dohled, předávka kola probíhá z ruky do ruky.

„Loňský první ročník navazující na 11 ročníků Újezdského Duatlonu ukázal, že koloběh je ta správná volba a opravdu zajímavý formát závodu. Při pořádání samozřejmě budeme ještě více dbát na hygienu a dodržování aktuálních opatření, ale moc se těšíme, že se potkáme společně na startu.“ Prozrazuje Marek Lejsek, ředitel závodu

Součástí Újezd.net „Seriálu tří závodů pro zdraví“ byl i MTB a Trail Run Úvaly v neděli 13. 6. a chystaný Klánovický Mini Adventure 5. 9. Akce se koná za podpory Hlavního města Prahy a Městské části Prahy 21.

Přihlaste se na KoloBěh!

Více informací a registrace jsou na www.triprozdravi.cz

Foto: František Zouhar