Za běžných okolností se florbalového ČEPS cupu účastní více než tisíc týmů ze základních škol z celé České republiky. Aktuální situace bohužel neumožnila, aby se školy setkaly přímo na hřišti. Český florbal však za podpory společnosti ČEPS místo toho uspořádal Virtuální ČEPS cup. Vítězem se stala poděbradská Základní škola Václava Havla, která získala voucher na nákup florbalového vybavení v hodnotě 30 000 Kč. 

Kvalifikace probíhala ve druhé polovině května a o postupu do play-off pro osm nejlepších škol rozhodovaly správné odpovědi v kvízu s florbalovou a sportovní tematikou. Každý, kdo odpověděl na všechny otázky, vybral libovolnou základní školu, které se přičetly jeho body. Svou odpověď poslalo na pět tisíc soutěžících, kteří věnovali své body téměř 150 školám. Vítězem kvalifikace se stala ZŠ Bílina, Za Chlumem 823 s celkovým počtem 74 580 bodů. Spolu s ní do následného play-off postoupilo dalších sedm škol.

Play-off se odehrálo na oficiálním Facebooku Českého florbalu skrze hlasování pomocí emotikonů. Na podporu základních škol přišlo v průběhu čtvrtfinále, semifinále a finále více než 10 000 hlasů. Souboje o titul se zúčastnily ostravská ZŠ Horymírova a nakonec vítězná ZŠ Václava Havla z Poděbrad, která ve strhujícím finále zvítězila o pouhých pět hlasů v poměru 1836:1831. Celkový komulativní dosah projektu na sociální sítích Českého florbalu a Mládežnického florbalu byl více než 515 000 lidí, zapojeno přímým hlasování byly tisíce z nich a nešlo jen o mladé florbalisty a florbalistky.

Přestože šlo pouze o virtuální souboj, školy a také samotní žáci přistupovali k soutěži velmi poctivě. „Žáci devátých ročníků se pro to doslova nadchli. Kluci, kteří reprezentují školu ve florbale, fotbale a dalších sportech, si to vzali za své a doslova zbláznili ty mladší ročníky. Nepodpořili nás jen žáci a jejich rodiče, kamarádi a známí, ale také město a další lidé, kterým když jsme na potkání řekli, že soutěžíme, tak nás rádi podpořili. Chceme tak poděkovat doslova celým Poděbradům,“ okomentovala projekt Virtuálního ČEPS cupu Mgr. Iva Štroblová z vítězné základní školy.

ZŠ Václava Havla jako odměnu za vítězství získala voucher na 30 000 Kč na nákup florbalového vybavení, zkrátka nepřišli ani ostatní účastníci play-off, mezi které byli rozděleny vouchery v celkové hodnotě 62 000 Kč. 

„Samozřejmě bychom raději odehráli ČEPS Cup tak, jak jsme zvyklí – tedy na hřišti. V tomto těžkém roce jsme rádi, že jsme pro žáky připravili alespoň virtuální projekt a máme obrovskou radost z toho, kolik škol a žáků se do soutěžení zapojilo. Strhující finále bylo jen krásnou těčkou za celým projektem a již se těšíme, že příští školní rok se setkáme všichni osobně na hřišti,“ okomentoval projekt Roman Urbář, ředitel marketingu a komunikace Českého florbalu.

„Jako generální partner jsme rádi, že se i v této komplikované době, kdy mimořádná covidová opatření ztěžovala sportování dětí i mládeže, podařilo přijít s alternativou v podobě Virtuálního ČEPS cupu. Gratulujeme nejen vítězům, ale i všem, kteří se do projektu zapojili,“ sdělila Hana Klímová, ředitelka komunikace a marketingu společnosti ČEPS. 

Konečné pořadí Virtuálního ČEPS cupu: 

  1. ZŠ Václava Havla, Poděbrady
  2. ZŠ a MŠ Ostrava-Zábřeh, Horymírova 100
  3. – 4.  ZŠ Bílina, Za Chlumem 823
  4. – 4.  ZŠ Krnov, Žižkova 3
  5. – 8.  ZŠ Nový Bor, náměstí Míru
  6. – 8.  ZŠ a MŠ Ostrava-Výškovice, Šeříková 33
  7. – 8.  ZŠ Třeboň, Na Sadech 357
  8. – 8.  ZŠ Vratimov, Datyňská 690

🏆 VIRTUÁLNÍ Skupina ČEPS CUP | Finálové hlasování o vítěznou základní školu bylo velmi těsné až do posledních okamžiků….

Zveřejnil(a) Český florbal dne Úterý 29. června 2021

Foto: Barbora Toulcová, SŠ COPTH