Ve dnech 22. – 24. října pořádá Softballový klub Joudrs Praha z pražských Bohnic již 4. ročník Memoriálu Mikea Stapletona. Turnaj na počest jedné z největších osobností softballu a člověka, který pomohl dostat český softball na světovou úroveň.

Již třetí ohlášený termín letošního ročníku, který musel být kvůli koronaviru přesunut nejprve na srpen a následně na říjen. Poslední změna termínu však byla z důvodu vytíženosti účastnících se týmů.

Kvůli ztíženým podmínkám cestování v souvislosti se šířením covid-19 se letošního turnaje, bohužel, nemohou zúčastnit pozvané zahraniční týmy Nového Zélandu, Dánska či Izraele.

Ale i přes to turnaj neztratí na prestiži. V kategorii U19 se kromě dvou týmů české reprezentace objeví ještě domácí Joudrs Praha a Hroši z Havlíčkova Brodu. V kategorii U16 se rovněž představí česká reprezentace do 15 let, proti kterým se postaví výběry domácích Joudrs, Břeclavi a pražského Spectra.

„Jsem rád, že jsme tento turnaj udrželi. Je to velmi důležité do příštích let a ukazuje to, že i přes velmi složité podmínky jsme schopni fungovat a zajistit rozvoj mládeže, hru, poznávaní se a hlavně zážitky, na kterých by, jak sport, tak celá společnost měla stát. Bohužel přes přísná nastavení stále nejsme schopni dostat k nám zahraniční týmy, i když ty o to velmi stojí“, říká ředitel turnaje Ondřej Stroner.

Turnaj startuje v pátek 22. 10. 2021 v 16:00 hod prvním zápasem a hrát se bude po všechny dny na dvou hřištích Joudrs ve Svoboda parku, Dolákova 555/1, Praze 8 – Bohnice. Kompletní rozpis turnaje včetně dalších podrobných informací můžete průběžně sledovat na webu pořádajícího klubu www.joudrs.cz, nebo na FB stránkách Mike Stapleton Memorial

Rozpis turnaje:

Foto: Softballový klub Joudrs Praha