Head of Prague je veslařský distanční závod osmiveslic s jedinečnou otočkou v centru Prahy.  Jednotlivé posádky lodí se vydávají na trasu dlouhou 6,4 km.

Praha je jediným místem v České republice, kde se takovýto „městský“ závod jezdí, přestože ve městech Evropy i světa jsou běžné a populární. Regata Head of Prague je součástí Capital cupu, evropského poháru hlavních měst, který se mimo Prahu jede také v Budapešti, Vídni a Záhřebu.

Pražská regata se uskuteční v tradičním termínu první listopadové soboty, tedy 6.11.2021. Pojede se opět ve dvou startovních vlnách, a to ve 12:00 a ve 13:30 hod. Vyhlášení výsledků je plánováno po 16 hodině.

„Po loňském omezeném ročníku kvůli pandemii Covidu-19 máme letos hlášen velký zájem zahraničních posádek.  Spojit návštěvu Prahy se sportovním zážitkem a vychutnat si kulisy Prahy z vody je obrovským lákadlem pro řadu evropských i zámořských veslařů všech kategorií. To nás samozřejmě těší a žene dopředu.“ říkají pořadatelé závodu z Veslařského klubu Blesk – jednoho z nejstaršího českého veslařského klubu.

Zástupci klubu BLESK vás zve zvou nejen na závod Head of Prague 2021, ale také do Loděnice VK Blesk, kam se za normálních podmínek můžete přijít podívat každé pondělí, středu a pátek od 16:30, kdy začínají pravidelné tréninky.

úvodní foto: Pavel Niederle