Dva víkendy plné jachtingu! Yacht Club CERE vás zve hned na dvě regaty, které se pojedou o víkendech na přelomu měsíců října a listopadu.

Velká cena Prahy – MČR v týmovém jachtingu 2021

Tradiční závod týmů je vrcholem české jachtařské sezony v tzn. teamracingu. Jde o disciplínu, kde na vodě proti sobě bojují ne jednotlivé lodě, ale celé flotily lodí. V případě Velké ceny Prahy proti sobě stojí vždy 3 a 3 lodě.

Celá regata se popluje v samém centru Prahy – pod Vyšehradskou skálou a fandit můžete přijít do areálu Yacht Clubu CERE, kde si budete moci poslechnout dění na vodě přímo od moderátora. Přijďte si vychutnat jachtařské umění těch nejlepších českých jachtařů.

Mezi favority letošního ročníku patří především tým Václava Brabce, kterého doplní za kormidly týmových lodí Ondřej Bobek a Marek Pavlovský.

Regata se pojede 29. – 31. října, od východu do západu slunce.

 

O krále Prahy – MČR mládeže v týmovém jachtingu 2021

Ti nejlepší čeští závodníci na lodní třídě Optimist se potkají hned následující, první listopadový víkend na mistrovství České republiky v týmovém jachtingu mládeže.

Že už je zima? Kdeže! Dokud není zamrzlá voda, dá se jachtařit a v Yacht Clubu CERE vás o tom rádi přesvědčí během regaty O krále Prahy 2021.

Týmový jachting je speciální disciplína, kde proti sobě bojují celé týmy, každý složený ze tří členů. Nikdo nesmí být starší 15 let a všichni mají stejné plachetnice – Optimist (nejrozšířenější plachetnice na světě). Již tradičně se do Prahy sjedou ti nejlepší mladí jachtaři a mladé jachtařky z celé České republiky. Pod Vyšehradskou skálou se pak odehrávají jachtařská dramata a souboje o titul Mistra České republiky.

Přijďte ve dnech 5. – 7.11.2021 podpořit a zafandit skoro otužilcům do pražského Podolí!“

FOTO: Yacht Club CERE