Hlavní město Praha i letos připravilo veřejností velmi oblíbené kluziště na Letenské pláni, ve středu 1. prosince odstartovala již šestá zimní sezona. Bruslit zdarma je možné denně od 9:00 do 21:00, a to až do 28. února 2022.

Na bruslaře čeká hlavní kluziště o rozměrech 40 x 20 m a v jeho těsné blízkosti je připravené i druhé, menší kluziště o rozměrech 20 x 10 m, na kterém se mohou učit bruslit ti nejmenší. Celý areál je vybaven pochozím gumovým kobercem, pro posezení třeba s čajem tak není nutné neustálé přezouvání bruslí a bot. Ti, kteří přijdou jen fandit svým známým a sami nebudou chtít bruslit, můžou pro lepší rozhled využít i čtyřřadovou tribunu.

V rámci areálu kluziště je pro návštěvníky opět připraven vyhřívaný velkokapacitní stan určený k přezutí čí odpočinku. Návštěvníci si můžou zakoupit drobné občerstvení v bistru přímo u kluziště a pro ty, kteří si zapomněli brusle doma, je i letos připravena půjčovna bruslí. Samozřejmostí jsou i vyhřívané toalety. Pro děti, které se chtějí naučit bruslit, se mohou přihlásit do kurzů ledního bruslení, které probíhají každý den mimo pátků a sobot. Více informací o kurzu naleznete na stránkách organizátora kurzů.

Přísná protiepidemická opatření, která kapacitně omezovala provoz v minulé sezoně, snad letos nebudou nutná, a tak se možná kluziště na Letné opět stane nejnavštěvovanějším pražským kluzištěm. Dobrou zprávou je, že na rozdíl od loňského roku, není nutné dělat rezervaci pro vstup na kluziště!

Hygienická opatření nechceme podcenit, a proto i letos jsou pro návštěvníky připraveny například stojany s desinfekcí nebo pravidelné ozonové čištění vyhřívaného stanu.

Aktuální zaplnění ledové plochy je možné sledovat prostřednictvím online kamery. Toto i další důležité informace, jako například podmínky vstupu do areálu dle platných protiepidemických opatření, můžete najít zde na webu v sekci Projekty | Kluziště na Letné. Aktuality  pro vás připravujeme na našem facebookovém profilu @prahasportovni.

Těšíme se na Vaší návštěvu!