Každý Pražan má denně spoustu možností, kam může vyrazit za sportem. Zahrát si beach volejbal, squash, vyzkoušet si bouldering nebo si jít zacvičit. Poslední týden v tomto roce bude navíc spousta takových možností zdarma. Hlavní město Praha totiž pořádá již potřinácté akci Týden sportu zdarma, do které se zapojí několik desítek sportovišť na území hlavního města.

Závěr roku si tak budete moci užít i se sportem, při kterém se pobavíte a zároveň si odnesete domu dobrý pocit z aktivního pohybu. Nabízí se tak skvělá příležitost, jak si vyzkoušet různé sporty a třeba si i najít nového koníčka.

Týden sportu zdarma je projekt, který se koná ve spolupráci s vybranými provozovateli sportovních zařízení působících na území hlavního města Prahy, která ve zmíněném týdnu nabídnou Pražanům volné vstupy. Pražané tak mohou na jednotlivá sportoviště vyrazit od soboty 25. prosince do pátku 31. prosince 2021. V případě některých sportovišť je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonická či online rezervace. Přístup zdarma rovněž není vždy po celou jejich vánoční otevírací dobu, ale jen ve vybraných dnech a hodinách. Kompletní seznam zúčastněných sportovišť a důležitých informací k otevírací době najdete na webových stránkách prahasportovni.eu. Tento seznam je pravidelně aktualizován.

Není pochyb o tom, že Praha je sportovním městem. Důkazem jsou i návštěvnosti minulých let, kdy si na zúčastněná sportoviště v rámci Týdne sportu zdarma přišly zasportovat desítky tisíc lidí. I přes nepříznivou epidemickou situaci bude jistě i letos o akci veliký zájem. Nezapomeňte si tedy včas udělat svou rezervaci!