V pátek  14.10. a v sobotu  15.10.  se  gladiátorská show po roce vrátí znovu do hlavního města. Přestože je přírodní park Čihadla umístěn na okraji Prahy, tak rozhodně nelze očekávat městský běh. Bude bahno, voda, spousta tradičních i nových překážek. To vše v pěkném a rozmanitém  běžeckém terénu, kde se závodníci nebudou ani chvíli nudit. Šestý ročník v této lokalitě dává tušit, jaké oblibě se mezi  závodníky i pořadateli pražský závod těší.

Návrat do prostředí přírodního parku Čihadla bude letos provázen intervalovým startem a rovnější běžecké úseky bude střídat voda, bahno a zajímavé překážky, včetně sítě nad vodním stavidlem. Do hry se po dlouhé době vrátí i legendární překážka SKATEPARK. Nebudou chybět ani stálice naší překážkové série v podobě Monkey Business, Barum Wall nebo High to Low od Torozu. Před sobotním hlavním závodem bude na programu páteční noční klání a letos nově i originální výzva pro čtyřčlenné firemní týmy nebo pracovní kolektivy nazvaná TEAM SPIRIT. Společné překonávání překážek spolehlivě prověří týmovou spolupráci a garantuje spoustu silných zážitků.  Nejmenší závodníci budou letos opět soutěžit pod dohledem kamer České televize a reportáž ze závodu bude možné shlédnout v pořadu Lvíčata.

Pro návštěvníky je i tentokrát připraven bohatý doprovodný program v podobě tradiční warm-up zóny, tejpovací a regenerační stan, soutěže pro nejmenší, partnerské prodejní akce a vše vygraduje večerní barevnou show při závodě GR Night. Určitě se máte na co těšit.

O čem vlastně je Gladiator race?

Závody Gladiator Race jsou náročné samy o sobě. Vyžadují odvahu, sílu, rychlost i vytrvalost. Stejně jako vlastnosti antických gladiátorů. Ne vždy vyhraješ, ne vždy budeš úspěšný, ale vždy musíš porazit a překonat sám sebe. A jen když přijmeš tuto výzvu znovu a znovu, tak se vydáš na “Cestu, která Tě změní.”

Foto: Martin Dohnal, Marek Dlabal, Anna Hospodková (SOŠ COPG)