Jako již předchozích šest zimních sezón, i letos organizuje Hlavní město Praha provoz veřejného kluziště na Letné. Toto kluziště je velmi často využívané i mnohými školními skupinami, které svým zájmem každoročně zcela zaplní časový rozsah jím vymezených hodin. 

„Velký zájem škol o bruslení nás vedl k myšlenkám, jak rozšířit nabídku kluziště na Letné právě pro střední školy, a přitom alespoň trochu podpořit zájem studentů o sport. Pro rok 2023 jsme proto připravili první ročník Pražského středoškolského poháru v rybníkovém hokeji“ sdělil nám Zdeněk Hubner, vedoucí oddělení sportu Odboru školství, mládeže a sportu MHMP.

Nultého ročníku turnaje v Rybníkovém hokeji středních škol se zúčastnilo celkem 16 týmů, které sehrály ve dnech 16. a 23. ledna ve čtyřech kvalifikačních skupinách utkání o postup do hlavního finále. Ve skupinách hrála mužstva systémem každý s každým a vítěz každé skupiny postupoval do finále. Finále se odehrálo dne 30.1. 2023 na Kluzišti na Letné v Praze.

Pořadatel – hlavní město Praha a ředitel soutěže Petr Hanzlík se svým týmem připravili skvělé zázemí pro netradiční sportovce, kteří je využili do posledního hracího času. Boje ve finálové skupině byly velmi zajímavé a některé výsledky velmi těsné, o čemž svědčí i fakt, že všichni účastníci finále měli alespoň jednu prohru a o pořadí na druhém a třetím místě rozhodl jeden gól!

 

Finálová skupina-výsledky

Pořadí

Název školy Body Skóre

1.

Gymnázium Českolipská, Praha

4

51/34

2.

ARTECON SŠ a VOŠ Praha

3

35/39

3.

Gymnázium Oty Pavla

3

38/43

4.

SŠ ekonomická se sport. zaměřením 2

30/38

Na některé přihlášené týmy se bohužel letos pro daný počet účastníků nedostalo. Vzhledem k tomuto zájmu by nebylo od věci zamyslet se nad pořádáním příštího ročníku ve formátu, který by umožnil účast více družstvům středních škol. Tomu napovídá i některé reakce zúčastněných škol. Ty si pochvalovaly především kvalitní organizaci a dobrý průběh turnaje.

Co je rybníkový hokej?

Rybníkový hokej je druh ledního hokeje, který se hraje na menším hřišti ve čtyřech hráčích proti čtyřem bez brankáře. Hraje se na malé brány o šířce klasických (1,83 m), ale o výšce pouze 0,25 m.