Nová sezona mistrovství České republiky v muaythai se opět rozjíždí. Úvodní akcí po delší odmlce bude Mistrovství České republiky, které prověří připravenost amatérských muaythai zápasníků v neděli 13. září 2020 v hale TJ Spoje v Praze.

Republikový šampionát odstartuje ve 12 hodin. V ringu změří síly sportovci v kategoriích muži, ženy a junioři, kteří jsou rozděleni do různých váhových a věkových kategorií. Akci pořádá Česká Muaythai Asociace s finanční podporou Magistrátu hlavního města Prahy. Vstupné na republikový šampionát činí 150 korun.

Návštěvníci se mohou těšit na duely v plnokontaktním a v jednom z nejtvrdších sportů svého odvětví, ve kterém sportovci bojují také lokty a koleny. Mistrovství České republiky v muaythai se skládá z 10 kol, ve kterých účastníci sbírají body do průběžné tabulky. Z každé věkové a váhové kategorie postupují vždy jen dva nejlepší do finálového galavečera, kde se rozhodne v závěrečném boji o nových mistrech ČR.

„Na mistrovství republiky amatérů získávají zápasníci cenné zkušenosti, díky kterým se mohou postupně probojovat do reprezentace. Z této soutěže vychází nové hvězdy české muaythai scény,“ vysvětlil prezident České Muaythai Asociace Petr Ottich. Amatérským mistrovstvím republiky si prošla například také Karolína Klusová, která v současné době bojuje na světové úrovni a pyšní se stříbrnou medailí z Mistrovství Evropy v Praze v roce 2018.

Foto: archiv