I ve ztížených podmínkách můžete pokračovat ve zlepšování fyzičky a zavřená sportoviště nejsou důvodem k omezení fyzické aktivity. Takto nějak prezentuje Národní sportovní agentura nově zveřejněná metodická videa sportovních svazů a organizací, která postupně zveřejňuje na svém webu a sociálních sítích. Níže přinášíme výtah z tohoto seznamu. Dále je to jen na vás, které ze sportovně-instruktážních videí si vyberete.

Celý projekt pak zaštiťuje hashtag #SportemProtiViru, pod kterým můžete hledat další inspiraci na domácí cvičení.

Český florbal – metodické materiály kompenzace 

Docela dobře uzpůsoben k domácímu tréninku je florbal. Jeden z nejoblíbenějších sportů současnosti mezi mládeží má dostatek cvičení, která se dají dělat v omezených podmínkách.

 

Česká atletika – Pohybová gramotnost 

Atletika se trénuje v domácí karanténě velmi obtížně. I tak je ale spousta možností, jak se jako atlet udržet v kondici a právě pro milovníky nejstaršího sportovního odvětví si zástupci České atletiky připravili metodiku pro cvičení v omezených podmínkách v rámci projektu Pohybová gramotnost.

 

Český basketbal #vratimselepsi – Páteční výzva

Patříte mezi vyznavače hry pod bezednými koši? Láká vás oranžový míč a mezi vaše nejoblíbenější sportovce patří LeBron James, Michael Jordan, Jan Veselý nebo Tomáš Satoranský? Česká basketbalová federace pro vás připravila domácí tréninková videa.

 

České judo tréninky Petra Laciny

Na své si v naší sbírce tréninkových videí přijdou i příznivci juda. Navíc si můžete vyzkoušet tréninky přímo na míru od Petra Laciny, kouče české jedničky Lukáše Krpálka.

 

Český svaz cyklistiky

Cyklistika je jeden ze sportů, který v omezené míře můžete provozovat i v karanténě, pokud dodržujete nařízení vlády. I přes to si pro vás reprezentanti na horských kolech připravili tréninková videa.

 

Pražský tenisový svaz

Tenisté zvyklí trávit každou volnou chvilku na antuce, betonu, trávě či umělém povrchu mají teď na nějakou dobu smůlu. Pražský tenisový svaz si však pro budoucí Federery, Djokoviče, Nadaly a Berdychy připravil domácí tréninková videa. A vyzkoušet si je můžete i vy ostatní.

 

Český svaz plaveckých sportů

Velmi komplikovaná je v současnosti situace pro lidi se zálibou v plavání. Český svaz plaveckých sportů ve spolupráci s elitními tuzemskými plavci si pro vás ale připravil sérii videí, kterými se udržíte v kondici, než se budete moci vrátit do bazénu. 

 

Český svaz veslování

Za časů koronaviru je velmi aktivní i Český svaz veslování. Jeho členové sice nemohou trénovat tak, jak jsou zvyklí, zástupci svazu však pro všechny zájemce vytvořili sérii videí s názvem Zůstaň v kondici.

 

Český hokej

Lední hokej je u nás velmi oblíbený sport, doma se však bez ledu jen těžko trénuje. Český hokej pro vás připravil ve spolupráci s bratry Ondřejem a Davidem Kašem metodické materiály na domácí cvičení.

 

Seznam všech metodických videí pro domácí cvičení najdete na webu Národní sportovní agentury.

Foto: Filip Matějů, SŠ COPTH