Sportovní nadšenci! Sledujete Olympiádu a nechcete sedět jen u televize? Bez váhání vyrazte na Olympijský festival Tokyo, který najdete v Pražském Olymp sportovním centru.

Ihned po příchodu nezapomeňte navštívit náš stánek Praha sportovní, který najdete na pravé straně při pohledu na hlavní podium. Na stánku si můžete zkusit zahrát poutavou a zábavnou hru cornhole, dovědět se víc o akci Měsíc náborů do sportovních klubů nebo si můžete odnést drobnou pozornost.

Olympijský festival nabízí více než 40 sportovních disciplín, které si vyzkoušíte na vlastní kůži. Samozřejmostí jsou především olympijské disciplíny. Tak třeba, už jste si někdy zkusili zapádlovat v kajaku, nebo drželi jste v ruce fleret? Své děti můžete také vzít do EDA zóny, tedy edukační zóny, kde se zábavnou formou doví vše podstatné o olympijských hrách. V areálu třeba potkáte vrcholové české sportovce. Dovědět se více o jejich sportovní kariéře, perličky z tréninků nebo zajímavosti ze závodů či zápasů můžete během vtipně vedených rozhovorů přímo live na hlavním podiu.

Konec týdne slibuje krásné počasí, takže program na víkend je jasný. Těšíme se na Vás na našem stánku Praha Sportovní. Víkendový program festivalu slibuje mimo jiné i řadu exhibičních zápasů (https://www.olympijskyfestival.cz/praha/doprovodny-program).

Brány festivalu se pro veřejnost otevírají každý den v 9:00 a olympijskou atmosféru si můžete vychutnávat až do 19:00, respektive do 20:00 v případě pátku a soboty. Do areálu Olymp se nejlépe dostanete čistou stopou. Pokud Vás neláká procházka přes park Stromovka, snadno se přemístíte i díky festivalové půjčovně kol Specialized, kde si můžete zdarma půjčit a vyzkoušet elektrická kola. Vybrat si lze třeba jednou ze tří možných tras:

Trasa Jardy Kulhavého (ze stanice metra Nádraží Holešovice)

Trasa Ondry Synka (ze stanice tramvaje Výstaviště Holešovice)

Trasa Báry Strýcové (ze stanice tramvaje Výstaviště Holešovice, kratší verze)

Trasa Martiny Sáblíkové (ze stanice metra Hradčanská)