Prague Dragon Boat Festival 2022, to je nabitý program, který nabídne zábavné aktivity pro malé i velké, charitativní závod i sportovní klání na vrcholové úrovni. Chybět nebudou ani mezinárodní posádky. Sobota 14. a neděle 15. května prostoru loděnic KVS PRAHA!

Pražský festival dračích lodí je nejstarším závodem svého druhu na našem území. V letošním roce se za finanční podpory hlavního města Prahy koná již 25. ročník. Do akce se zapojí jak sportovní, tak amatérské, nebo firemní posádky. Závodit se bude na řece Vltavě v prostoru loděnic KVS PRAHA, a to na trase o délce 2 km nebo ve 200 metrovém sprintu.
Nezapomnělo se ani na závod pro děti a mládež, a to ve spolupráci s organizací Múzy dětem. Pro začínající amatérské týmy je připravena speciální ROTARY DRAGON BOAT CHARITY  CHALLENGE. Jak již název napovídá, tento 200 metrový závod má charitativní podtext. Uskuteční se v sobotu 14.5.2022 dopoledne a všechny v něm závodící posádky přispějí na charitu. V závodě se předvedou i posádky dětí z dětských domovů, jejichž VIP patrony se stanou známé osobnosti. Připraven bude i bohatý doprovodný program se zábavnými aktivitami pro děti.

Sobotní odpoledne a nedělní dopoledne pak bude probíhat ve znamení vrcholového sportu. Akce je součástí Národního poháru dračích lodí, a tak se můžeme těšit na top posádky z Čech a Moravy. Do klání se zapojí také mezinárodní týmy ze Slovenska, Německa a Maďarska.

foto: DRAGON BOAT GRAND PRIX, z.s.